2022. /2023. mācību gada  Ziņas un aktualitātes

Sveicam aktīvākos un mācībās centīgākos

31. maijs ir ne tikai liecību izsniegšanas diena, bet arī laiks, kad pasākām paldies skolēniem, kuri pārstāvējuši skolu, labi un teicami mācījušies, kā arī daudz sportojuši, aizstāvot skolas godu. 

Pateicāmies arī skolotājiem, kuri skolēniem palīdzēja gatavoties.

Paldies! Uz tikšanos 1. septembrī , 2023. gadā!

Skolēni, kuri pārstāvējuši skolu sporta aktivitātēs

Skolēni, kuri pārstāvējuši skolu olimpiādēs

Skolēni ar labām un teicamām sekmēm

1.-4. klašu vokālais ansamblis

Ikgadējā sporta pēcpusdiena kopā ar  ģimenēm un draugiem

Esam gatavi vasarai ...

Aerobikas festivāls

23. maijā norisinājās aerobikas pēcpusdiena, kurā ar saviem krāsainajiem priekšnesumiem piedalījās visas klases. 

Jautrā atmosfērā tika noteiktas skatītāju simpātijas.  1.-4. klašu grupā skatītāju balsojumā simpātiju balvu ieguva 4. klase, bet 5.-9. klašu grupā 7. klase. Paldies skolotājai Santai un klašu audzinātājiem, kas trenēja, saskaņoja, noformēja un visādi citādi atbalstīja!

Paldies Lienei Griķei par foto!  Vairāk fotogrāfiju vari skatīt šeit.

Ekskursija aktīvākajiem un centīgākajiem skolēniem

20. maijā daļa Rubenes pamatskolas skolēnu devās ekskursijā uz Dunti, kur apmeklēja Minhauzena muzeju, kā arī radoši atpūtās pie jūras. Tie bija skolēni, kas pārstāvējuši skolu dažādās olimpiādēs, sacensībās, konkursos un kuri mācību darbā ieguvuši ļoti labus rezultātus.

Ansamblis brīvsolī. :)

Pēdējais zvans

Pēc senām tradīcijām 18. maijā norisinājās 9. klases "pēdējais zvans", kas ir sava veida atvadīšanās no 9.klases, jo sākas eksāmeni. 

Arī šogad netrūka sadarbības ar 1. klasi, pirmās audzinātājas Daigas Griķes sveiciena, 8. klases organizētā pasākuma un saldā sveiciena, kā arī pārsteiguma - Laimes lāča. 

Lai veiksmīgs eksāmenu laiks! 

Mātes dienas koncerts

12. maijā tikāmies Mātes dienas koncertā, kurā bija iespēja redzēt tautas deju kolektīva sniegumu, dzirdēt kora un ansambļa balsis, kā arī apskatīt visu gadu viedotos rokdarbus dažādās mācību stundās. Sveicām māmiņas un teicām paldies.

Vairāk foto: Lienes Griķes foto

Ciemojamies Lielstraupes un Mazstraupes pilī

3. maijā 6.- 9. klase viesojās Straupē. Mūs uzņēma vēstures skolotāja Aiva Gūtmane, kura strādā arī Straupes pamatskolā. 

Izstaigājām skolas ēku - Mazstraupes pili, mūs uzņēma ar nelielu patriotisku koncertu. Paldies Straupes pamatskolas skolēniem!

Tālāk devāmies uz Lielstraupes pili, pa ceļam skolotāja mūs iepazīstināja ar dažādiem vēstures faktiem. Tad sekoja ļoti interesanta ekskursija pils labirintos, baznīcas apskate, kuras laikā drīkstējām pamēģināt, kā darbojas ērģeles, un kāpšana pils tornī. Turpmākā dienas daļa bija ne mazāk interesanta - foto orientēšanās daudzajās pils istabās, pastaiga ar koka kājām, maisu cīņas un pikniks Lielstraupes pils pagalmā. Bija lieliska diena! Paldies skolotājai Aivai! 

Latvijas Skolēnu 76. spartakiāde 

3.maijā Ķekavas spota skolā risinājās finālsacensības florbolā C vecuma grupā (2009. - 2011. gadā dzimušiem zēniem un meitenēm). Finālsacensībās piedalās 6 labākās skolu komandas no Latvijas reģioniem un Rīgas. Zēnu konkurencē uzvarēja Rubenes pamatskolas komanda, otrajā vietā ierindojās Ķekavas vidusskola, bet trešo vietu izcīnīja Kocēnu pamatskola.


Čempiona titulu izpelnījās:

Markuss Bērziņš (4.kl.)

Jānis Saldūksnis (5.kl.)

Reinis Eglītis (6.kl.)

Ralfs Riņķis (6.kl.)

Ralfs Bērziņš (7.kl.)

Artūrs Bratčikovs (7.kl.)

Aldis Lācis (7.kl.)

Maksimus Jānis Gustsons Kuks (7.kl.)

Ričards Valdmanis (7.kl.)


Sveicam!


Paldies skolotājai Santai un florbola trenerim Ivaram Jēkabsonam!

Skolā viesojas spēkavīrs Aivars Šmaukstelis

Stiprinieks Aivars Šmaukstelis, kurš labojis vairākus Ginesa rekordus, nāk no Rubenes! Viesojoties mūsu skolā, viņš stāstīja par savu karjeru, sasniegumiem, atbildēja uz skolēnu un skolotāju jautājumiem par sportu un ikdienišķām lietām, ar ko jāsadzīvo slavenajam sportistam. Paldies par viesošanos un skolēnu iedvesmošanu!

Pirmā klase ekskursijā 

2.maijā pirmklasnieki devās uz Valmieru mācību ekskursijā un uz leļļu teātra izrādi "Naksitrallīši". Pa ceļam uz Valmieras muzeju, ejot garām Svētajai Sīmaņa baznīcai, skolēni  secināja, ka baznīca ir ļoti sena. Valmieras muzejā pirmklasnieki bija uz Imanta Lancmaņa gleznu izstādi. Skolēniem bija uzdevums - no visām gleznām izvēlēties divas, kuras patika vislabāk un pamatot, kāpēc tieši tās gleznas. Muzeja darbiniece priecājās par skolēnu zinātkāri.  Viņa arī piekrita tam viedoklim, ka skolēni ir jāved uz dažādām izstādēm. Vēl muzeja pagrabstāvā varējām darboties ar senajiem darbarīkiem: piestu, piena separatoru,  veļas dēli, svariem utt. Skolēni atzinīgi novērtēja mācību ekskursiju.

Lielā talka

Lieldienu turnīrs badmintonā

 

19.  aprīlī pēc dažu gadu pārtraukuma Rubenes sporta namā notika Valmieras novada skolēnu sporta spēles badmintonā. Savu meistarību spēles laukumā demonstrēja 52 dalībnieks no septiņām skolām: Jura Neikena Dikļu pamatskolas,  Valmieras Pārgaujas sākumskolas, Valmieras 5. vidusskolas, Valmieras Valsts ģimnāzijas, Valmieras Viestura vidusskolas, Valmieras sākumskolas  un Rubenes pamatskolas.


 Lielākā daļa sacensību dalībnieku badmintona spēli apguvuši tikai sporta stundu laikā un kā aktīvas atpūtas veidu ģimenes, draugu lokā. Viņu sniegums bieži vien sacensību norises laikā bija līdzvērtīgs Valmieras Sporta skolas bērnu sniegumam. Pēc piecu stundu spraigām cīņām daudzi bērni izbaudīja uzvaras “saldo garšu”- uzvarētāji saņēma medaļas, diplomus un nelielus našķus, ko bija sarūpējusi Kocēnu Sporta skola un Rubenes pamatskola. Paldies par sacensību raito gaitu VBSS badmintona trenerim un šo sacensību galvenajam tiesnesim Andim Bērziņam!


Mūsu skolas godu aizstāvēja A.Cīrule, E.Šusts (2.kl.), R.Jurgenbergs, K.Rocis, K.Jukāms, M.Jeršova (3.kl.), V.Kleina, M.Bērziņš (4.kl.), K.Giptere, V.Latiša, R.Riņķis, R.Eglītis, M.Mīlenbergs (6.kl.), R.Bērziņš, R.Valdmanis, O.peičs (7.kl.), N.Priedīte, A.Pēlmane, A.R.Lopatko (9.kl.).

 

RUBENES PAMATSKOLAS UZVARĒTĀJI:

2013.g.dz. un jaunāki (zēni): 1.v.-R.Jurgenbergs , 3.v.-K.Jukāms

2010.-2012.g.dz. (zēni): 2.v.-R.Riņķis, 3.v.-M.Bērziņš

2007.-2009.g.dz. (meitenes): 1.v.-A.Pēlmane, 2.v.-J.Eglīte

2007.-2009.g.dz.(zēni): 1.v.-R.Bērziņš, 2.v.-O.Peičs, 3.v.-M.Mīlenbergs


Sporta skolotāja Santa Krasovska

Trešdien mūsu sporta zālē norisināsies Valmieras novada skolēnu sacensības badmintonā. Vietējie mači jau notikuši!

Lieldienu aktivitātes mūsu skolā



Ceturtdien krāsojām olas. Protams, arī ripinājām un ēdām. 

Meklējām raibās Lieldienu olas skolas apkārtnē.

Trešdien mūs priecēja skolēnu teātra pulciņa izrāde par Lieldienām.

Ciemos bija Lieldienu zaķis!


Pavasarīgas Lieldienas! Atcerieties daudz šūpoties, lai vasarā nekostu odi!

Pirmā klase dodas uz Valmieras integrēto bibliotēku


"Baismīgi jaukais notikums ar suni" 4.aprīlī notika Valmieras integrētās bibliotēkas telpās. 

Stāsta 1.klases skolēni : "Mums ļoti patika pasākums, jo tur piedalījās arī suņi Marta, Bella un Cimdiņš. Pirms tam vajadzēja pa pāriem sadomāt un uzrakstīt stāstu. Bibliotekāres bija noorganizējušas dažādas jautras stafetes un rotaļas, iesaistot arī suņukus. Mazie cilvēku draugi tika apbalvoti ar kārumiem. Bija iespēja pašķirstīt arī kādu interesantu grāmatu no lielā grāmatu klāsta. Vienojāmies, ka šeit mēs gribētu atgriezties vēlreiz."

Matemātiķi atkal spridzina

Vēl pirms brīvlaika norisinājās Valmieras novada olimpiāde matemātikā, kurā, protams, piedalījās arī mūsu skolēni. Un, protams, ar ļoti labiem rezultātiem! 

Reinis Eglītis - 6.klašu grupā 1. vieta!

Lauris Stepiņš - 6.klašu grupā atzinība.

Jānis Sladūksnis - 5.klašu grupā atzinība (atgādināšu, ka Jānis šajā mācību gadā ieguva arī 3. vietu atklātajā matemātikas olimpiādē!)

Ģirts Cīrulis - ļoti pārliecinošs pirmais starts!

Paldies motivējošajai un pacietīgajai skolotājai ŅInai!

Sākusies reģistrācija mācībām 1.klasē! 

Pieteikumu iespējams iesniegt vienā no diviem veidiem: 

Iesnieguma veidlapa šeit: Iesniegums 1. klasei

ORANŽĀ BUMBA

Katru gadu, kad mācību procesā beidzas basketbola elementu apmācības aktīvais periods, skolēni savu māku darboties ar bumbu demonstrē “Oranžās bumbas” turnīrā. Veiklības stafetes un Tautas bumbas turnīrs no 1. līdz 5.klasei (jauktās komandās).

 Vecāko klašu skolēni sacenšas klašu komandās gan veiklības stafetēs, gan basketbola spēlē. Šogad veiklākie bija 9.klases komanda, bet basketbola turnīrā, ar pārliecinošu sniegumu, uzvarēja 7.klase.


Lepojamies ar mūsu skolēniem - sporta laureātiem Valmieras novadā 

Artūrs Bratčikovs (7.kl.) badmintons

Asnāte Pēlmane (9.kl.) florbols

Dāvis Zariņš (8.kl.) vieglatlētIka 

Konkurss "Superziķeris"

Jau ikgadēji Valmieras Jaunatnes centrs "Vinda" organizē konkursu aktīviem 4.klašu skolēniem "Superziķeris". Konkursa 1. kārtā atsevišķi tiekas Valmieras pilsētas skolu bērni un atsevišķi Valmieras novada skolu 4.klašu izvirzītie pārstāvji. 

Mūsu skolu godam pārstāvēja Jēkabs Stepiņš. Viņš tika izvirzīts finālam, kurā sacentīsies ar aktīvākajiem novada un pilsētas 4.klašu superziķeriem 30. martā. 

Turam īkšķus! 




Rubenes pamatskolas bērnu balsis skan!

Sniegotā 24.februāra dienā Rubenes pamatskolas 1.-4. klašu vokālais ansamblis piedalījās konkursā "Balsis", kurā ieguva 1. pakāpes diplomu. Priecājamies un lepojamies, jo šādu ansambļu Valmieras novada skolās palicis gaužām maz. Paldies skolotājai Anitai Laicānei! 

Rubenes skola iesaistās UKRAINAS bērnu atbalsta akcijā

24. februārī aprit gads kopš Ukrainā norisinās karš. Daudzi bērni palikuši bez mājām, bez tuviniekiem. Mēs piedalāmies ar savu dāvaniņu, cerot iepriecināt kādu bērnu Ukrainā. Paldies bērniem par sirsnīgiem zīmējumiem, vēstulītēm ukraiņu valodā, par jaukajiem cimdiņiem, gaismas lukturīšiem un daudz citām jaukām lietām. Paldies vecākiem un pedagogiem par atbalstu. MĒS KOPĀ TO VARAM.  Lai miers Ukrainā!!!

Dzimtās valodas diena

Starptautiskā dzimtās valodas diena visā pasaulē tiek svinēta 21.februārī. Tās mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību valodu daudzveidībai, dzimtās valodas vērtībai un skaistumam.

Tāpat visā Latvijā jau vairākus gadus ir bijušas izsludinātas skaļās lasīšanas sacensības.

Lai gan nosaukumā minētas sacensības, tā vairāk ir grāmatu lasītāju tikšanās, kurā izteiksmīgi tiek lasīts kādas grāmatas fragments. 

Attēlā redzam 5.-7.klašu izteiksmīgākos lasītājus, bet Rubenes pamatskolas diplomu par pirmo vietu konkursā "Skaļās lasīšanas sacensības" ieguva 6.klases skolniece Elizabete Paegle.


Katru gadu Latviešu valodas aģentūra par godu dzimtās valodas dienai organizē konkursu. Šogad pārdomu konkursā par tēmu “Valoda dzīvo, ja tu tajā runā” piedalījās Elza Pakule un skolotāja Ļena. Ieguvām atzinību!

Citādāka nedēļa

14.februāris visā pasaulē zināms kā Valentīndiena. Arī mūsu skolā notiek dažādas sirsnīgas aktivitātes visas nedēļas garumā. 

Pirmdiena tika veltīta komplimentu sniegšanai un saņemšanai.

Otrdien, Valentīndienā, 7.klase organizēja dažādas spēles draugu pāriem, bija iespēja fotografēties izdekorētā foto stūrī, ienākot skolā, katrs saņēma uzlīmi sirsniņas formā.

Trešdiena pasludināta kā saldumu dāvināšanas diena.

Ceturtdien pl. 16.00 skolā paredzēts kino vakars.

Savukārt piektdien visiem jāsaka paldies un jānovēl jaukas brīvdienas!

Paldies par pasākumu organizēšanu un skolas dekorēšanu aktīvajai 7.klasei, īpaši Maksim un Oskaram!

Tāpat paldies sakāms skolotājām - Santai, Inārai un Evijai!

Jānim Saldūksnim 3.vieta atklātajā matemātikas olimpiādē!


Vēl pagājušā gada nogalē, 9.novembrī, norisinājās atklātā matemātikas olimpiāde. Tajā bez īpašas atlases drīkst piedalīties visi Latvijas 5. klašu skolēni, kuri ir apguvuši attiecīgas tēmas. 

5.klašu grupā piedalījās 246 skolēni, starp tiem arī mūsu Jānis Saldūksnis, kurš ieguva 3.vietu! Trūka tikai viena punkta, lai iegūtu 2.vietu. Lepojamies gan ar Jāni, gan skolotāju Ņinu, kura skolēnu gatavoja!

Lūk, uzdevums, ar kuru Jānis tika galā. Vai tu varētu?


Pa rūtiņu līnijām uzzīmē tādu sešstūri, kuram perimetra un laukuma vērtības sakrīt! Piezīme. Laukums ir sešstūri veidojošo rūtiņu skaits un perimetrs ir rūtiņu malu, kas pilnībā atrodas uz robežas, skaits. 

Valoda dzīvo, ja tu tajā runā

 

Kā valoda var dzīvot? Es dzīvoju, brālis un māsa dzīvo, suns un kaimiņu kaķis… Bet valoda?.. Varbūt tāpēc, ka tai ir silti, ka tā ir “satīta baltajā villainē”, kā Māras Zālītes dzejolī?

Siltums, villaine, balts, tinums…

Tā mīļi skan. Varbūt tieši tāpēc arī mūsu - latviešu valoda dzīvo! Tā ir satīta “mazā kamolā” - mūsu Latvijā, kur cilvēki sarunājas, dzied, raksta vēstules, slavē un arī rāj viens otru.

Tai ir “silti”, jo vasarās to apņem mūsu Baltijas jūras spirdzinošie ūdeņi, bet ziemā katrā lauku mājā kuras krāsniņa, pie kuras tad arī raisās valodas.

Šis ir fragments no Elzas Pakules radošā darba Latviešu valodas aģentūras rīkotajam konkursam "Valoda dzīvo, ja Tu tajā runā". 

Elzas un skolotājas Ļenas kopdarbs vainagojās ar panākumiem, skolā ieradās filmēšanas komanda, lai Elzu filmētu un intervētu. Konkursa rezultāti tiks nosaukti Dzimtās valodas dienā 21.februārī, bet piedzīvojums un īpašs notikums jau bija filmētāju ierašanās skolā. 

Rubenes PII "Rūķītis" 49. dzimšanas diena!

Šodien svinam mūsu bērnudārza 49. dzimšanas dienu. Par godu tai sarīkojām ,,Neparasto modes skati”. 

Sirsnīgu paldies sakām radošajiem bērniem, vecākiem un kolēģiem par aktīvu līdzdalību svētku tapšanā! 

Daudz laimes!

Rubenes pamatskolu ielenkuši sniegavīri!

Sniegavīrs - ZEMKOPIS

Sniegavīrs - BĒDĪGAIS

Sniegavīrs - TĒTIS

Sniegavīrs - MAMMA

Sniegavīrs - SMAIDĪGAIS

Sniegavīrs - POLICISTS

Sniegavīrs - SKOLOTĀJS

Sniegavīrs - PREZIDENTS

Sniegavīrs - DOMĀJOŠAIS

20. janvāris - 1991.gada barikāžu aizstāvju atceres diena

Katru gadu 20. janvārī piemin 1991. gada janvāra traģiskos notikumus, kad Latvijas tauta aizstāvēja savas tiesības uz neatkarīgu valsti. Arī mēs tikāmies skolas zālē, kur 9.klases skolēni vēstures skolotājas Aivas Gūtmanes vadībā bija sagatavojuši prezentāciju un atmiņu stāstus par tā laika notikumiem Rīgā, kopības sajūtu, bailēm un vēlmi aizsargāt savu dzimteni.

Pēc tam devāmies ārā, kur no skolēnu sanestām malkas pagalēm tika iekurts ugunskurs. Skolas direktora vietnieks saimnieciskajā jomā Ģirts Grava iepazīstināja ar savu barikāžu stāstu un rosināja aizdomāties par šī brīža situāciju Ukrainā, kas ļoti sasaucas ar 1991.gada notikumiem.

9. janvārī  svinam Rubenes pamatskolas dzimšanas dienu

Nu jau par tradīciju kļuvusi svinīgā dzimšanas dienas līnija, atmiņu stāsti par skolu, svētku kiņģeris un kopīga fotogrāfēšanās.


Daudz laimes!

Svētku laiku Rubenes pamatskolā pavadījām aktīvi un radoši.

Cepām piparkūkas.

Paldies Cīruļu ģimenei par gardo piprakūku mīklu!

Radām svētku sajūtu baznīcā.

Kopā ar Sprīdīti devāmies pēc dāvanām, kuras, kā izrādās, svētkos nav svarīgākās.

Lienes Griķes koncerta foto: Ziemassvētku koncerts Rubenes pamatskolā

Apdāvinājāmies, bijām kopā, ēdām svētku brokastis.





Ziemassvētku gaidīšanas jampadracis RUBENĒ!!!



URDA

Šajā mācību gadā 1.-4.klašu skolēni aktīvi apmeklēja SIA "ZAAO" Dabas un tehnoloģiju parku “URDA” , kurā noris dažādas izzinošas dabas, drošības un atkritumu šķirošanas nodarbības.  

Par šī semestra noslēdzošo nodarbību stāsta 1.klases audzinātāja Daiga Griķe -  skatījāmies nelielu multfilmu par smagās automašīnas šoferi, uzzinājām, kuri ir aklie punkti, kad  vadītājs neredz gājējus, paši par to pārliecinājāmies, iekāpjot auto kabīnē. Praktiski vingrinājāmies, kas jādara,  nonākot pie gājēju pārejas.  Laboratorijā  sadalījām transporta līdzekļus videi draudzīgos un  videi nedraudzīgos, veidojām savu balonauto un rīkojām sacensības. Bija ļoti jauka, aktīva un izzinoša diena.


100 dienas skolā

9.decembrī pirmīšiem notika pasākums "100 dienas skolā" ar erudīcijas un atjautības jautājumiem, ar radošo uzdevumu - dāvanu skolai, ar brīnumbrillēm, ar saldu  kūciņu un svecītēm. 


Audzinātāja Daiga Griķe vēl: "Augsim gudri, radoši, stipri un spēcīgi!"

Gada izskaņā Rubenes pamatskolā atkal patīkams notikums - mūsu VALENTĪNA BOŠA tika sveikta ar novada pateicības rakstu.

PALDIES par darbu, ieguldījumu daudzu gadu garumā!

Skaistu ziedu pušķi un sirsnīgus vārdus dāvājām mūsu "labajam gariņam"! APSVEICAM!

Valsts svētku koncerts skolā

Rubenes pamatskolā notika valsts svētku koncerts.  

Paldies skolēniem, vecākiem un īpašs paldies Anitai Laicānei un Inārai Krūmiņai!


Lienes Griķes foto: 

Valsts svētku koncerts

Sirsnīgi LATVIJAS dzimšanas dienu svinam pirmsskolā. 

Senā skola

1.un 2.klase 15.novembrī Valmieras muzejā piedalījās mācību programmā "Senā skola", kur uzzināja, kā mācījās skolēni Latvijas laukos 20.gs. pirmajā pusē, kādi bija  mācību līdzekļi un grāmatas. Skolēniem bija iespēja salīdzināt, kā atškiras skola tagad un senāk.

VALSTS SVĒTKU NEDĒĻĀ UZ TĪREĻPURVU 

15.novembrī 5.-9.klašu skolēni devās mācību ekskursijā uz Tīreļpurvu, kur izstaigāja 1. pasaules kara kauju vietas, uzzināja daudzus vēstures faktus un drošības jautājumus par nesprāgušu munīciju. 

Skolēni iejutās karavīru ādā, bez ierunām klausot komandierim, sadarbojoties savā strarpā un veicot dažādus uzdevumus.

Ekskursija noritēja sadarbībā ar projektu "Skolas soma".

11.NOVEMBRIS - godinĀm, pieminam, svecītes iededzam.

11. novembra noskaņojumam - MAZAIS STIPRINIEKS

10. novembrī MĀRTIŅDIENAS TIRGUS

Aicināti tirgoties un pirkt gribētāji! 

Tā mums šogad gāja Mārtiņdienas tirgū.

Bija gana daudz tirgotāju un gana daudz pircēju. Paldies visiem aktīvajiem!

Arī pirmsskolas grupiņas svin Mārtiņdienu. Skat, kā mums gāja!

Redzi sliedes nopauzē

 

VAS «Latvijas dzelzceļš» uzsācis drošības kampaņu «Redzi sliedes – nopauzē!», kuras mērķis ir atgādināt iedzīvotājiem par drošu dzelzceļa sliežu šķērsošanu un mazināt dzelzceļa negadījumos cietušo un bojā gājušo skaitu. 

Dati liecina, ka kopumā uz dzelzceļa sliedēm bojā gājušo skaitam ir tendence mazināties, tomēr šogad dzīvību zaudējuši jau 11 cilvēki visā Latvijā, turklāt lielākoties – pašu neuzmanības vai pārgalvības dēļ.


Arī 5.klases skolēni piedalījās šajā konkursā, veidojot savu video versiju, zīmējot plakātus, fotografējoties.

Paldies audzinātājai Ļenai, kura rosināja skolēnus piedaīties, un skolotājai Ilutai, kura aktīvi līdzdarbojās un iesaistījās darba tapšanā.


PALDIES AKTĪVAJIEM SKOLĒNIEM UN SKOLOTĀJAI SANTAI!

Rubenes pamatskolai 5.vieta  Latvijā skriešanas sacensībās "Stirnubuks"  vērtējumā "visvairāk pārstāvētās skolu komandas"!

Aktīvākie “STIRNUBUKS 2022” dalībnieki:

 

Annika Cīrule (2.kl.)

Martins Mīlenbergs (3.kl.)

Markuss Bērziņš (4.kl.)

Jēkabs Stepiņš (4.kl.)

Elza Pakule (5.kl.)

Oskars Pakulis (5.kl.)

Jānis Saldūksnis (5.kl)

Reinis Eglītis (6.kl.)

Markuss Mīlenbergs (6.kl.)

Ralfs Bērziņš (7.kl.)

Jūlija Eglīte (7.kl.)

Maksimus Jānis Gustsons-Kuks (7.kl.)

Valentīns Ozols (7.kl.)

Mārtiņš Grāvelsiņš (8.kl.)

Ralfs Vazdiķis (8.kl.)

Dāvis Zariņš (8.kl.)

BALVA IZGLĪTĪBĀ

Foto no Valmieras novada rīkotā pasākuma “BALVA IZGLĪTĪBĀ”, starp Valmieras pedagogiem tiek sveikti arī Rubenes pamatskolas pedagogi. Pievienojamies sveicēju pulkam!

Sveicam  Ņinu Ādamsoni – matemātikas skolotāju! Ieguldījums Rubenes pamatskolas atpazīstamības veicināšanā, atbalsts jaunatnes izglītošanā. Daudzus gadus veiksmīgi sagatavo izglītojamos mācību olimpiādēm gan novada, gan valsts mērogā.

Sveicam Lauru Lilientāli – direktora vietnieci izglītības jomā. Ieguldījums skolas attīstībā un atpazīstamības veicināšanā. Pedagogu atbalstīšana, motivēšana un darba organizēšana. Atbalsta sniegšana izglītojamiem. Augsta atbildības sajūta, veicot papildus pienākumus. 

Eiropas sporta nedēļa

Ikgadēji septembrī noris sportiskas aktivitātes. Šogad Eiropas sporta nedēļas ietvaros visa mēneša garumā skolēni veica dažādus sportiskus uzdevumus, kur nopelnītie punkti veidoja kopējo katra skolēna rezultātu. 

Sportiskākos sveicām skolas līnijā.

Skolotāju diena

30.septembrī svinējām Skolotāju dienu. Skolotāji risināja skolēnu sagatavotos atjautības uzdevumus, 9.klases skolēni iejutās skolotāju ādā, citi runāja dzeju, dziedāja un visādi citādi lutināja skolotājus. Paldies visiem iesaistītajiem! 

Dzejas dienas

22.septembrī norisinājās ikgadējās Dzejas dienas, kuru tematika šogad bija "Gadalaiki". Katras klases drosmīgākie un izteiksmīgākie dzejas runātāji tikās skolas zālē, lai runātu citu autoru un arī savus sacerētos dzejoļus.

Labāko šoreiz nenoteicām, labi izdevās visiem. Tomēr pēc pašu skolēnu iniciatīvas tika noteikts klausītāju simpātijas balsojums, kurš šoreiz bija Reinis Eglītis ar paša rakstītu dzejoli.

Paldies visiem dalībniekiem!

6.klase Latvijas valsts mežu organizētajā Meža ekspedīcijā

Ik gadu Latvijas valsts meži organizē Meža ekspedīciju 6.klasēm. Šogad arī mūsu skolas 6.klasei bija iespēja uzzināt daudz kā interesanta par mežu, piemēram, kā saskaitīt kokus, kā noteikti, cik koks ir garš, kā noteikt augsnes skābumu un kā kopt un aizsargāt mežu. Noskaidrojām, ka koknes produktu ir stipri vairāk, nekā mēs domājām, koksne izmantota pat ziepju burbuļos! 

Protams, bija vēl daudz citu interesantu faktu un nodarbju, ieskaitot pikniku ekspedīcijas noslēgumā. Bija izzinoša, jauka un izdevusies diena.

Adaptācijas diena

Lai mācību gadu varētu uzsākt droši un raiti, 2. septembrī skolā norisinājās adaptācijas diena. Sākotnēji tika pārrunāti drošības noteikumi skolā, uz ceļa un dodoties pārgājienos un ekskursijās. Tad teorētiskās zināšanas tika liktas lietā, jo skolēni devās pārrunāt savus vasaras piedzīvojumus, atjaunot draudzību un aktīvi izkustēties gan pārgājienā uz Vaidavu, gan ekskursijā Jāņa Daliņa stadionā un Valmieras integrētajā bibliotēkā.

Esam gatavi jaunajam mācību gadam!

1.septembris Rubenes pamatskolā